Mimar Sinan Haftası Etkinlikleri…

Sinan Haftası  kapsamında Şubede ve Bodrum Temsilciliğimizde programlanan etkinliklerimizi tamamladık. İlk olarak 10 Nisan 2019 Çarşamba günü  Şube hizmet binamızda üyelerimizle bir araya gelerek “Mimari ve Aşk” adlı  belgeseli izledik. Belgesel öncesinde ve sonrasında Sinan üzerine sohbet ederek keyifli bir toplantı gerçekleştirdik.

13 Nisan 2019 Cumartesi günü Bodrum Torba’da üyelerimizle buluşarak mimar Turgut Cansever’in 1990-92 yılları arasında Ağa Han Mimarlık Ödülü’ ne layık görülen “Demir Tatil Köyü” nü meslektaşımız Dilek Adısanlı rehberliğinde gezdik. Hem sonradan eklenen Amanruya Otelin olduğu kısmı hem de Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü almış olan demir evlerinin olduğu alanı gezerek Turgut Cansever’in mimarlığını ve doğayla kurduğu ilişkisini görme fırsatı yakaladık.

Teknik  gezinin ardından aynı gün Bodrum Temsilciliğimizin Bodrum Ticaret Odası’nda  düzenlediği ve Prof.Dr. Zeynep Ahunbay’ın sunumuyla “Mimar Sinan’ın Mirası ve Korunması”  isimli konferansa katıldık.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ