Yangın Çalıştayı’nı gerçekleştirdik…

12-13 Haziran tarihlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte “Yangın Yönetmeliği Ve Uygulamaları Çalıştay”ı düzenlenmiştir. İki gün süren çalıştayın ilk gününde toplamda üç farklı oturum gerçekleştirilmiştir. Her oturum yangın yönetmeliğinin uygulamalarını farklı bir konu üzerinden değerlendirmeyi hedefledi. İkinci gün ise sabahtan öğlene kadar süren programda; ilk gün projeler üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda yerel ölçekte çözümlenen konulara ilişkin tüm bileşenlerle paylaşılmak üzere çalıştayın geneline ilişkin bir sonuç bildirgesinin hazırlandı.

Çalıştayın ilk gününde yer alan oturumların konuları,

1. Yeni Yapıda Ahşap Kullanımı ve Yangın Yönetmeliği başlığı altında iki farklı projenin değerlendirilmesi üzerine,
  2. Tescilli Yapılarda İşlev Değişikliği ve Yangın Yönetmeliği başlığı altında üç farklı projenin değerlendirilmesi üzerine,
  • Betonarme Yapıların Tadilat Projeleri ve Yangın Yönetmeliği başlığı altında örnek proje olmasa da genel bir değerlendirme yapmak üzerine, kurgulanmıştı.

Çalıştay ahşap yapılarda ve tescilli yapılarda yangın yönetmeliğinin uygulamaları üzerine daha çok odaklanmakla birlikte betonarme yapılara ilişkin genel bir değerlendirme yapılması için de bize olanak sağladı. Yangın yönetmeliğinin tescilli ve yeni ahşap yapılar ile ilgili uygulamalarını değerlendirirken, seçilmiş olan ve örnek sayılabilecek projeler üzerinde, bu konuya kanaat önderliği yapan uzmanlarca ve yereldeki uygulayıcılarla ortaklaşa tartışarak pratikte yaşanan sorunlara çözüm üretilebilen, sorunlara ilişkin nerelerde tıkanıldığını iyi tespit eden bir çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştaya katkı sunan konuk konuşmacılar  Prof.Dr. Abdurrahman Kılıç, Y.İnş.Müh. Ahmet Fazıl Kara, Y.Müh.Mimar Cengiz Bektaş, Mak.Müh. Gökhan Balık, Y.Mimar Ratip Kansu, Dr.Öğr.Üyesi Sedat Altındaş ve Prof.Dr. Bilal Söğüt’e ve kurumları adına temsilci olarak orada bulunan tüm katılımcılara tekrar teşekkür eder, çalıştayın sonuç bildirgesinin bölgemizde bu konuyla ilgili yaşadığımız sorunların çözümüne katkı koymasını dileriz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ